• Femke

Goede voornemens

Heb jij je ook voorgenomen om dit jaar wat meer rust te nemen? Om de stress te verminderen? Dan is hier een korte oefening die je kunt doen om weer bij jezelf te komen.

Korte bodyscan

Ga comfortabel zitten en leg je handen op je buik. Als je dat wilt mag je je ogen sluiten. Mocht je tijdens de oefeningen aan dingen denken die niet bij de oefening horen, zet deze gedachtes dan op een wolkje en laat ze wegdrijven. Neem rustig de tijd voor elke stap.


Voel de connectie met de ondergrond.

Verplaats je aandacht naar je ademhaling. Voel hoe je adem je lichaam in beweging brengt. Volg de beweging van je inademing en van je uitademing en kijk wat er opvalt. Je hoeft niks te veranderen, maar je neemt het wel waar.


Trek in gedachten vanuit je buik een lijn naar beneden. De lijn gaat via de voorkant van je benen, over je voeten, langs de onderkant van je voeten, over je kuiten en je knieholtes naar de achterkant van je bovenbenen, je billen en je onderrug.


Dan gaat de lijn via je bovenrug en de schouders, langs je armen, handen en vingers terug je buik in.


Van daaruit gaat de lijn weer naar boven, via je nek naar je hoofd en dan naar voren naar je gezicht.


Maak je voorhoofd lang en je ogen zacht. Voel hoe ontspannen je kaak en je tong kunnen zijn.


Geef nu even aandacht aan je hele lichaam als geheel. Als je ogen gesloten waren, mag je ze nu weer openen.28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven